İçeriğe geç

Zimmet Almak Ne Demek

Zimmet alındı ne demek?

Ürün kısa sürede alıcıya teslim edilecektir. Zimmet alındı ​​ne demektir? PTT zimmet mesajı; Kargo sektöründen, şirketten veya tüccardan zimmet alınması ve dağıtım adına hazırlanması anlamına gelir. PTT zimmet beyanı; Gönderi takibi sırasında ekranda çıkan mesajdır.

Zimmet ne anlama gelir?

Zimmetine geçirme, kamu görevlisinin görevi gereği kendisine emanet edilen veya korumak veya gözetmekle yükümlü olduğu bir şeyi edinmesidir. Kötüye kullanma, failin, geçici bir süre kullandıktan sonra geri vermek niyetiyle emaneti kendi sorumluluğu altında tutmasıdır.

Zimmetinde olmak ne demek?

İslam ülkelerinde yaşayan gayrimüslim vatandaşlar için kullanılan bir terim. Hukuki bir terim, insanların birbirlerine bir şey yapmalarını veya vermelerini zorunlu kılan yasal bir ilişki veya bu ilişkiden doğan yükümlülük anlamına gelir. Fıkıh terimi, bir kişiye borçlu olunan sabit bir borç anlamına gelir.

Zimmet olayı nedir?

Kamu görevlisinin, görevi dolayısıyla kendisine tevdi edilen malları, görev kapsamı dışında tasarruf etmesi ve zimmetine geçirmesi halinde, bu malları kendisi veya başkası tarafından kötüye kullanması, güveni kötüye kullanma suçunu oluşturur.

Zimmet kimlere yapılır?

Zimmete para geçirme suçunun ön koşulu, suçun konusunun kamu görevlisine görev bilinciyle devredilmesi veya kamu görevlisinin bu malın korunması ve gözetiminden sorumlu olmasıdır. Kişinin genel olarak istihdam edilmesi yeterlidir; özel olarak bu görev için istihdam edilmesi gerekli değildir39.

Zimmet teslim edilmezse ne olur?

TCK Md. 247/1’de düzenlenen basit zimmet suçunun cezası beş yıldan on iki yıla kadar hapistir. Nitelikli zimmet suçunun cezası TCK Md. 247/2’ye göre 247/1’e göre verilecek ceza yarı oranında artırılır. Bu, yedi yıl altı aydan on sekiz yıla kadar hapis cezası anlamına gelir.

Zimmete almak ne demek?

Türk Dil Kurumu’na göre “zimmet” teriminin birkaç anlamı vardır. Türk Dil Kurumu, zimmete para geçirmeyi “kurum ve kuruluşların çalışanlarına veya imza karşılığında parayla işlem yapan görevlilere verilen para ve mal” ve “bir kişinin yasa dışı yollarla ödemeye zorlandığı para” olarak tanımlar.

Zimmet kaydı ne demek?

Personel zimmete para geçirme, bir şirkete ait ekipman veya mülkün belirli bir çalışana işini yapması için devredilmesidir. Bordro kayıtları, çalışana sağlanan hangi malzemelerin belirli zaman dilimleri içinde kullanıldığını ve iade edildiğini izlemek için kullanılır.

Zimmet nedir islamda?

İslam ülkelerinde yaşayan gayrimüslim vatandaşlar için kullanılan bir terim. İslam devletinde gayrimüslim tebaanın erkeklerinden alınan anket vergisi.

Zimmet suçları nelerdir?

Zimmet suçu; kamu görevlisinin, görevi nedeniyle kendisine emanet edilen veya korumak ve korumakla yükümlü olduğu malı, kendisi veya başkası aracılığıyla zimmetine geçirmesidir.

Zimmete neden olma?

Zimmet suçunun oluşabilmesi için, suçun konusunu oluşturan malın, kamu görevlisi sıfatıyla failde bulunması veya bu malın korunması ve gözetilmesi yükümlülüğünün bulunması gerekir.

Zimmet suçu kaç yıldır?

Zimmete para geçirmenin cezası 5 ila 12 yıl hapistir. Suç, denetim görevinin ihlali nedeniyle işlenirse, suçluya 3 aydan 3 yıla kadar hapis cezası verilir.

Zimmet nedir örnek?

Kısaca, mülkiyet, taşınır veya taşınmaz bir şey üzerindeki fiili kontroldür. Mülkiyetin devri, fiili kontrolün başka bir kişiye devredilmesidir. Örneğin; Zimmete para geçirme suçuna örnek olarak, bir cezaevi müdürünün cezaevi hesabına yatırılan parayı kendi hesabına aktarması verilebilir.

Zimmetli olmak ne demek?

Türkçede “zimmen” olarak kullanılan bu kelime dilimize Arapçadan girmiş ve kullanımında “dolaylı olarak” veya “başka bir şekilde” gibi anlamlar kazanmıştır. Kelimenin anlamı: “Zımnen” kelimesi, bir şeyin doğrudan ifade edilmediği ancak dolaylı olarak anlaşıldığı durumları belirtmek için kullanılır.

Zimmetinden çıkmak ne demek?

Zimmete Para Geçirme AÇIKLAMA: Bir kimseye eksik veya hatalı bir işlem nedeniyle fazla ödenen miktarın belirlenip, ödenmesini sağlamak amacıyla o kişiye bildirilmesi.

Zimmet teslimi nedir?

Geçici kullanımdan sonra malı iade etme amacıyla zimmete para geçirme suçunu işlemek, daha hafif bir ceza gerektiren, kullanım zimmete para geçirme olarak bilinen nitelikli bir durumdur. Bu nitelikli durumda, söz konusu nesnenin önce sahibi olarak elden çıkarılma amacıyla ele geçirilmiş ve sonra iade edilmiş olması gerekir.

Zimmetten çıkarıldı ne demek?

Zimmete Para Geçirme AÇIKLAMA: Bir kimseye eksik veya hatalı bir işlem nedeniyle fazla ödenen miktarın belirlenip, ödenmesini sağlamak amacıyla o kişiye bildirilmesi.

Zimmete geçme nedir?

Zimmete para geçirme, emanet edilen fonların veya malların gasp edilmesidir. Birçok ülkenin yasalarında bir suç olarak tanımlanmıştır.

Zimmet sorgulama ne demek?

Zimmet soruşturmaları, atanan sağlık çalışanlarının görev yerlerine ilişkin bilgi edinmek için Sağlık Bakanlığı kapsamında yürütülmektedir. Türkiye Cumhuriyeti Sağlık Bakanlığı’nın resmi web sitesinde yapılan değişikliklerle zimmet soruşturması prosedürleri artık çok daha kolay hale gelmiştir.

Tavsiyeli Bağlantılar: Y Kaynaştırma Harfi Ünsüz Türemesi Mi

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Gaziantep Yeni Escort