İçeriğe geç

Alucrada Kaç Mahalle Var

Alucra önceden hangi ile bağlıydı?

1933 yılında Şebinkarahisar ilçe olunca Alucra da Giresun İli’ne bağlı bir ilçe oldu. Alucra bölgesinin iklimi, Karadeniz ikliminin aksine kışın soğuk ve karlı, yazın ise sıcak ve kuraktır.

Alucranın neyi meşhur?

Alucra’nın ibex kebabı meşhurdur. Alucra’dan ibex kebabını denemeden ayrılmayın. Ayrıca yerlilerin kelem dediği beyaz lahanadan yapılan lahana sarması da yiyebilirsiniz. Alucra, geçimini hayvancılıktan sağlayan bir ilçedir ve coğrafi koşulları keçi yetiştiriciliği için idealdir.

Alucra nereli?

Alucra, Türkiye’nin Karadeniz Bölgesi’ndeki Giresun ilinde, Giresun şehrine 130 km (81 mil) uzaklıkta bir kasabadır. Alucra İlçesi’nin merkezidir. Nüfusu 3.945’tir (2022). 1924-1933 yılları arasında Şebinkarahisar ilinin bir ilçesiydi. Alucra, Türkiye’nin Karadeniz Bölgesi’ndeki Giresun ilinde, Giresun şehrine 130 km (81 mil) uzaklıkta bir kasabadır. Alucra İlçesi’nin merkezidir. Nüfusu 3.945’tir (2022).

Giresun Alucra Alevi mi?

Alucra sınırlarının dışına kuzey-güney ve doğu-batı doğrultusunda çıkıldığında Alevi-Bektaşi unsurlarına ve köylerine rastlanır.

Alucralılar çepni mi?

I. Dünya Savaşı sırasında Alucra’da bir cephe oluşturulmuş ve cephe komutanı Mareşal Mustafa Fevzi Çakmak, karargahını bugünkü Fevzi Çakmak ve Yeşilyurt köylerinin bulunduğu bölgeye kurmuştur. Kurbaba Dağı’ndaki Yeşilyurt köyü civarında bir şehitlik bulunmaktadır. Nüfusun neredeyse tamamı Türkmen/Çepni’dir.

Alucra anlamı nedir?

Fatih Sultan Mehmet, bu yerleşim yerinin isminin Alucra (alıç yurdu) olmasını istemiştir çünkü burada çok sayıda alıç ağacı vardır. Başka bir rivayete göre ise Fatih, Şebinkarahisar’dayken Alucra’ya ulaşmış ve ona “al-ücrâ” (uzak yer) demiştir.

Alucra en soğuk kaç derece?

Alucra bölgesinde yazlar hoş, kuru ve açık, kışlar ise dondurucu, karlı ve kısmen bulutludur. Yıl boyunca sıcaklık genellikle -10°C ile 24°C arasında değişir, nadiren -18°C’nin altına ve 30°C’nin üzerine çıkar.

Alucra’da ne yetişir?

Tahıllar, ekili tarımda en yaygın üründür. Bunun başlıca nedeni yaz mevsiminin olmaması ve kuraklıktır. Bunun bir nedeni de bölgenin doğal su kaynakları açısından çok yetersiz olmasıdır. Sulanabilir arazilerde patates, fasulye, şeker pancarı ve kara lahana yetiştirilir.

Alucra deprem bölgesi mi?

Giresun’un deprem bölgesinde bulunan ilçelerinden Alucra’da yangın ve deprem tatbikatı gerçeğe en yakın şekilde gerçekleştirildi.

Alucra’da doğalgaz var mı?

♻️Şebinkarahisar, Alucra ve Çamoluk ilçelerinin doğalgaz lisansı onaylandı. EPDK, aldığı kararla Alucra ve Çamoluk ilçeleri ile Şebinkarahisar’ın doğalgaz lisans bölgesine dahil edildiğini duyurdu.

Alucra nüfusu ne kadar?

Alucra’nın nüfusu yaklaşan yerel seçimlerin etkisiyle arttı. İlçenin nüfusu geçen yıl 8.574 kişi iken, 2023 sayımına göre 10.514 kişi olacak. İlçe merkezinin nüfusu 4.171, köylerin nüfusu ise 6.343’tü.

Alucra hangi boydan?

ALUCRA’NIN TARİHİ: M.S.

Alucra nasıl bir yer?

Alucra bölgesinin iklimi, Karadeniz ikliminin aksine, kışın soğuk ve karlı, yazın ise sıcak ve kuraktır. Kar erimesi nisan ortasına kadar sürer ve ilkbahar yağmurları hazirana kadar sürer. İlkbaharda, nehirlerin akış hızı kar erimesi ve yağmurların başlamasıyla paralel olarak artar.

Giresun hangi ilçeleri Alevi?

Şebinkarahisar İlçesi: 3 yerleşim yeri: Kayacık, Kaynar, Okçaören, Pelitli, Toprakkale, Yenice (karışık). (3’ü Alevi)

Çamoluk önceden nereye bağlıydı?

İlçemiz Çamoluk, Giresun iline 180 km uzaklıkta olup, Erzincan ve Sivas il sınırları içerisinde Kelkit Nehri vadisinde kurulmuştur. Çamoluk ilçesinin Karadeniz bölgesi ile bağlantısı 1933 yılında Giresun iline bağlanmasıyla başlamıştır.

Şebinkarahisar Sivas’tan ne zaman ayrıldı?

1922 yılında sancakların kaldırılmasıyla Tokat, Amasya ve Şebinkarahisar sancakları Sivas’tan ayrılarak Tokat ve Amasya bağımsız vilayet haline getirildi.

Giresun Çamoluk hangi Türk boyundandır?

Bayan.

Alucrada fay hattı var mı?

Giresun ilinde fay hattı bulunmamakla birlikte bölgede aktif olmayan bazı fay hatları bulunmaktadır. Şebinkarahisar, Kuzey Anadolu Fay Hattı’na 20 km, Alucra ise 33 km uzaklıktadır (İRAP, 2021: 60).

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir