AGS nedir, kimler başvurabilir?
Öğretmen adaylarını Ulusal Eğitim Akademisi’ndeki hazırlık eğitimine kabul etmek için Öğretmenlik Mesleği Yasası çerçevesinde Akademi Giriş Sınavı (AGS) yapılır. Bu sınav, öğretmen adaylarının sözel ve sayısal beceriler, okul hukuku, tarih ve coğrafya gibi genel konulardaki bilgisini ölçer.
Öğretmenler hangi sınavlara girecek 2025?
Öğretmen adayları yeni yıldan itibaren Akademi Giriş Sınavı’na (AGS) girmek zorunda kalacak. İşte 13 Temmuz 2025’te ilk kez yapılması planlanan sınavın detayları… Öğretmen adayları için Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) yerine Akademi Giriş Sınavı (AGS) getirildi.
AGS ne demek KPSS?
Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, öğretmenlerin Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) yerine Akademisyenlik Giriş Sınavı (AGS) adı verilen yeni bir sınava gireceğini duyurdu.
Meb ags’de ne sorulacak?
MEB AGS sınavının kapsamı; sözel ve sayısal beceriler, tarih, Türkiye coğrafyası, eğitimin temelleri ve Türk milli eğitim sistemi ve mevzuatı (Anayasa, 1739 sayılı Milli Eğitim Temel Kanunu, 222 sayılı İlköğretim ve Eğitim Kanunu, 7528 sayılı Öğretmenlik Meslek Kanunu) derslerini kapsamaktadır.
Meb ags’e kimler girecek?
MEB Akademi giriş sınavına girmek isteyen adayların, öğretmenlik mesleğine hazırlayan bir lisans programını tamamlamış olmaları gerekmektedir. Bu sınav, belirli alanlarda öğretmenlik yapmak isteyen herkes için önemli bir fırsattır.
Meb ags öabt nedir?
AGS ve ÖABT, öğretmenlik mesleği için gerekli olan farklı yeterlilikleri ölçmek için kullanılır. AGS genel bilgi ve becerilere odaklanırken, ÖABT adayların sektör bilgisini ve bu bilgiyi uygulama yeteneklerini değerlendirir.
Ags içeriği nedir?
AGS İçerik ve Değerlendirme Sistemi AGS, eğitim bilimleri, pedagojik eğitim, Türk milli eğitim sistemi ve mevzuat konularında sorular içerecektir. Sınavda sözel ve sayısal beceriler, tarih, coğrafya ve pedagojik ilkeler gibi geniş bir konu yelpazesini kapsayan toplam 80 soru bulunacaktır.
Öğretmenler atanmak için kaç sınava giriyor?
ÖABT sınavı lisans düzeyinde yapılır. Öğretmenlik derecesi için bu sınava başvuran adaylar, öğretim ünitelerine ve sınav konularına bağlı olarak genel beceriler – genel kültür ve eğitim bilimleri konusunda öğretmenlik yeterlilik sınavına (ÖABT) girmelidir.
Öğretmenlikte GYGK kalktı mı?
Öğretmen yetiştirme kursu için KPSS GY ve GK kaldırıldı. Öğretmenlerin gireceği sınavlar: Akademiye giriş sınavı (MEB-AGS) – 80 soru. Öğretmen yetiştirme kursu – bilgi testi (ÖABT) – 50 soru.
KPSS A grubu ve B grubu ne demek?
KPSS-A sınavı alan derslerinden oluşurken, KPSS-B sınavı genel yetenek ve genel kültür derslerinden oluşmaktadır. KPSS Grup A ise lisans derecesine sahip olan veya belirli bölümlerden gelen adayların yani kariyer kadrolarının girdiği sınavdır.
KPSS GK ve GY nedir?
KPSS Genel Yetenek Genel Kültür (GK-GY) sınavı, lisans, ön lisans veya lise düzeyinde memur olmak isteyen adayların girmesi gereken bir sınavdır. Sınav, Türkçe, Matematik, Tarih, Coğrafya, Vatandaşlık ve Güncel Bilgiler olmak üzere 6 dersten toplam 120 sorudan oluşmaktadır.
Eğitim Bilimleri Sınavı Nedir?
Eğitim Bilimleri Sınavı; KPSS, lisans programındaki A grubu öğretmen adayları için zorunlu bir sınavdır. ÖSYM tarafından yürütülen kamu kurumlarında öğretmen olarak atanma sınavı, üç farklı oturumdan oluşmaktadır. Öğretmen olmak isteyenler için, KPSS Lisans Oturumu; Tüm lise mezunları katılabilir.
Öğretmen Akademisi sınavı nasıl olacak?
Milli Eğitim Akademisi’ne kabul KPSS puanına göre yapılıyor ve bu sistem ilk kez 2025 KPSS puanıyla birlikte tanıtılacak. Eğitim programı her biri 10 ila 14 hafta süren dört yarıyıldan oluşuyor. Bu sürecin bir parçası olarak bugün itibarıyla öğretmen adaylarına 23.000 TL’ye eşdeğer bir ödeme yapılacak.
Akademiye giriş sınavı kaç soru?
Sınavın kapsamı: Öğretmen adaylarına MEB-AGS kapsamında AGS’de 80 soru sorulmaktadır.
Ags içeriği nedir?
AGS İçerik ve Değerlendirme Sistemi AGS, eğitim bilimleri, pedagojik eğitim, Türk milli eğitim sistemi ve mevzuat konularında sorular içerecektir. Sınavda sözel ve sayısal beceriler, tarih, coğrafya ve pedagojik ilkeler gibi geniş bir konu yelpazesini kapsayan toplam 80 soru bulunacaktır.
Akademi giriş sınavı nedir, ne işe yarar?
ALES (Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı), Türkiye’deki yükseköğretim kurumlarına lisansüstü öğrenci alımı ve öğretim görevlisi, eğitimci, araştırma görevlisi, uzman, tercüman ve eğitim-öğretim planlamacısı gibi kadrolara atanmak için ÖSYM tarafından düzenlenen bir sınavdır.
Öğretmen adayları hangi sınavlara girecek?
ÖSYM tarafından 13 Temmuz 2025’te uygulanacak olan MEB-AGS’nin detayları açıklandı. Sınav 2 oturumda yapılacak: 2025 Akademi Giriş Sınavı (AGS) ve 2025 Öğretmen Yetiştirme Bilgi Sınavı (ÖABT).
Meb Akademi ne zaman başlıyor?
2023-2024 eğitim öğretim yılı için ilk Öğretmen Akademisi atölyeleri Kasım ayında başlayacaktır. Başvurular 16-27 Ekim 2023 tarihleri arasında web sitemizdeki İlk Öğretmen Akademisi bağlantısı üzerinden kabul edilecektir.