Bölgesel kalkınma ajansları ne zaman kuruldu?
Bu bağlamda, 2006 yılında 5449 sayılı “Kalkınma Ajanslarının Kuruluşu, Koordinasyonu ve Görevleri Hakkında Kanun”un yürürlüğe girmesiyle birlikte yeni bölgesel yaklaşımın temel unsuru olan kalkınma ajanslarının kuruluş süreci başlamıştır.
Türkiye’nin ilk bölgesel kalkınma projesi nedir?
Güneydoğu Anadolu Projesi, Türkiye’nin ilk bölgesel kalkınma projesidir. Güneydoğu Anadolu Projesi, 1970’lerde yalnızca sulama ve hidroelektrik üretimi için bir proje olarak başladı.
Türkiye’de kaç tane bölgesel kalkınma ajansı vardır?
Teknik destek hizmetleri; eğitim verme, program ve proje hazırlanmasına yardımcı olma ve danışmanlık hizmetleri sunma gibi faaliyetleri kapsamaktadır. Türkiye’de 26 kalkınma ajansı, sorumlu oldukları bölgenin öncelikli ihtiyaçları doğrultusunda kalkınmayı teşvik etmek amacıyla destek programları uygulamaktadır.
Bölgesel kalkınma ajanslarının amaç ve görevleri nelerdir?
Türkiye’de bölgesel kalkınma ajanslarının kurulması, bölgesel gelişmişlik farklarını ortadan kaldırmak ve ulusal kalkınmayı sağlamak amacıyla kurulmuştur. Ajanslar, kaynakları etkili ve verimli kullanarak kalkınmayı gerçekleştirecektir.
Geka nereye bağlıdır?
Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü, Türkiye Cumhuriyeti Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’na bağlı, kalkınma ajanslarından sorumlu genel müdürlüktür.
Kalkınma ajansı kim kurar?
Ankara Kalkınma Ajansı, Türkiye’nin en genç kalkınma ajansı olarak 2009 yılında Bakanlar Kurulu kararıyla kurulmuş olup, Ankara’nın sürdürülebilir kalkınması için öncü çalışmalar yürütmektedir.
Türkiye’de ilk kalkınma planı ne zaman yapıldı?
İlk beş yıllık kalkınma planı (1963-1967) hazırlandı. Yasal hükümlere göre, plan Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde ortak görüşülerek Cumhuriyet Senatosu ve Millet Meclisi’nde görüşüldü, 21 Kasım 1962’de onaylanarak 3 Aralık 1962 tarihli ve 11272 sayılı Resmi Gazete’de yayımlandı.
GAP hangi tarihte kuruldu?
GAP Bölge Kalkınma İdaresi Teşkilatı, Bakanlar Kurulunun 27 Ekim 1989 tarihli Kararı ve 6 Kasım 1989 tarihli ve 20334 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan GAP Bölge Kalkınma İdaresi Teşkilatı’nın Kuruluş ve Görevleri Hakkında 388 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile kurulmuştur.
Ülkemizin bölgesel kalkınma projeleri nelerdir?
Doğu Anadolu Projesi Bölgesel Kalkınma Programı (DAP) (2021-2023) Doğu Anadolu Projesi Bölgesel Kalkınma Programı (DOKAP) (2021-2023) Güneydoğu Anadolu Projesi Bölgesel Kalkınma Programı (GAP) (2021-2023) Konya Ovaları Projesi Bölgesel Kalkınma Programı (KOP) (2021-2023)
Kalkınma ajansları hangi bakanlığa bağlıdır?
Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü | T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı
Kalkınma Ajansı ne işe yarar?
Kalkınma ajansları, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın koordinasyonunda, bölgeler arası eşitsizliklerin azaltılması ve bölgesel kalkınmanın sağlanması amacıyla çalışmalar yürüten özerk kamu kuruluşlarıdır.
Kalkınma Ajansı Genel Müdürü kimdir?
Sanayi ve Teknoloji Kalkınma Ajansları Genel Müdürü Barış Yeniçeri ve Kalkınma Ajansları Koordinatörü Daire Başkanı Ahmet Şimşek, Nevşehir Valisi İlhami Aktaş’ı makamında ziyaret etti.
Daka nereye bağlıdır?
DhakaDhaka ঢাকাÜlkeBangladeşİlDhaka ŞehriBölgeDhaka BölgesiKurum160818 daha fazla satır
Kalkınma ajanslarını kim denetler?
Kalkınma Kurulu, toplantılarında Ajansın yıllık faaliyet ve iç denetim raporlarını, bölgenin sorunlarını ve çözüm önerilerini, tanıtımını ve potansiyelini görüşüp değerlendirir ve Yönetim Kuruluna önerilerde bulunur.
Kalkınma ajanslarına kimler başvurabilir?
Doğrudan faaliyet destek programına başvurabilir miyim? Destek; Yerel yönetimler, üniversiteler, diğer kamu kurum ve kuruluşları, kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşları, sivil toplum kuruluşları, sendikalar ve kooperatifler başvurabilir.
Kalkınma ajansları hangi bakanlığa bağlıdır?
Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü | T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı
Bölgesel kalkınma projeleri niçin yapılmıştır?
Bölgesel kalkınma planlarının temel amacı: bölgedeki ekonomiyi canlandırmak, yatırımı artırmak ve bölge halkının ekonomik, sosyal ve kültürel kalkınmaya katılımını sağlamaktır. Türkiye’de, bölgeler arasındaki ekonomik ve sosyal eşitsizlikleri ortadan kaldırmak için bölgesel kalkınma çalışmaları başlatılmıştır.
Bölgesel kalkınmanın amacı nedir?
Bölgesel kalkınma, ülkenin farklı bölgelerindeki ekonomik ve sosyal yapıyı iyileştirerek kaynakların etkin bir şekilde dağıtılmasını sağlar, ekonomik ve sosyal bütünleşmeyi sağlar ve bölgeler arası refah düzeyini artırır.
Kalkınma ajansları hangileri?
Ahiler Kalkınma AjansıAnkara Kalkınma AjansıBatı Karadeniz Kalkınma AjansıBursa Eskişehir Bilecik Kalkınma AjansıDoğu Akdeniz Kalkınma AjansıFırat Kalkınma AjansıGüney Ege Kalkınma AjansıGüney Marmara Kalkınma AjansıDaha fazla öğe…