İçeriğe geç

Giresun Çamoluk Rakım Kaç

Giresun Çamoluk hangi Türk boyu?

Bayan.

Giresun Çamoluk’un nüfusu kaç?

İlçemize 7 km uzaklıkta olan Çamoluk köyü, doğusunda Tavak köyü, batısında Saz köyü, kuzeyinde Çele ilçesi ve güneyinde Çatalçam köyünden oluşmaktadır. Köyün rakımı 780 metredir. 2023 yılı sonu itibariyle nüfusu 232’dir.

Çamoluk hangi ile yakın?

İlçemiz Çamoluk, Giresun iline 180 km uzaklıkta olup, Erzincan ve Sivas il sınırları içerisinde Kelkit Nehri vadisinde kurulmuştur. Çamoluk ilçesinin Karadeniz bölgesi ile bağlantısı 1933 yılında Giresun iline bağlanmasıyla başlamıştır.

Giresun Çamoluk soyu nereden gelir?

Çamoluk bölgesinin tarihi Hitit dönemine kadar uzanmaktadır. Osmanlı döneminde Mindeval-Testik ismiyle anılmıştır. Uzun yıllar Alucra’nın belediyesi olarak kalmıştır.

Salur boyu Alevi mi?

Bunların hemen hepsi Türkmen (Oğuz) kökenli Alevilerdir. Öyle ki Tokat’ta -Dodurga’dan Salur’a kadar- Afşar’dan Kınık’a kadar 24 Oğuz boyunun hemen hepsinde Aleviler yaşamaktadır.

Giresun’un en büyük köyü neresi?

Giresun’un nüfusu binin üzerinde olan en kalabalık köylerinin sıralaması şöyle oldu: Sınır Köyü (Yağlıdere) 1.494, Pazarsuyu Köyü (Bulancak) 1.314, Çatak Köyü (Doğankent) 1.146, Çalça Köyü (Dereli) 1.050, Boztekke Köyü ( Giresun Merkez) 1,044, Ericek Köyü (Espiye) 1.049, Erikliman Köyü (Giresun Merkez) 1.001.

Çamoluk Giresun arası kaç kilometre?

Çamoluk ile Giresun arasında yaklaşık 10 yıldır ulaşım sağlanamıyor. 173 kilometre uzaklıktaki şehir merkezine gitmesi gereken ilçe sakinleri, taksiyle Alucra’ya gidip 350 lira verip oradan servisle ulaşım sağlıyor; burada servis saatlerine uyulmazsa taksiyle yaklaşık 2 bin lira ödeyerek şehir merkezine ulaşılabiliyor.

Giresun’un en büyük ilçesi hangisidir?

Bugünkü resmi verilere göre; toplam nüfusu 61.833, kentsel nüfusu 39.160 (1) olan Bulancak ilçesinin alanı 608 km2’dir. Bulancak, 16 mahalle (2) ve 61 köy (3) ile nüfus ve ekonomi bakımından Giresun’un en büyük ilçesidir.

Giresun Çamoluk neyi meşhur?

Kendine özgü tadı ve aroması, 15 dakika gibi kısa bir sürede pişebilmesi nedeniyle ziyaretçilerden büyük ilgi gören Çamoluk Şeker Kuru Fasulyesi mutlaka denenmeli.

Giresun Alucra hangi Türk boyundan?

Alucra’nın yerleşim tarihi Hitit dönemine kadar uzanmaktadır. İskitler, Kimmerler, Medler, Persler, Romalılar ve Bizanslılar bölgeye hakim olmuştur. MS 391 yılında Alucra, Orta Asya’dan gelen Kıpçak ve Peçenek Türkleri tarafından istila edilmiş ve bölge yaklaşık 60 yıl Türk egemenliğinde kalmıştır.

Çamoluk su nerenin?

Maltepe köylerindeki kaynakların suları Çamoluk Suyu ve Yakacık Taşdelen Suyu’dur.

Çamoluk Alevi mi?

Çamoluk ilçesine bağlı Kayacık köyü Giresun’un en güzel köyü olarak bilinir. Şirin bir Alevi köyüdür.

Giresun Çamoluk Çepni mi?

Sahil ilçelerindeki köylerde fındık ve zaman zaman çay tarımı ağırlıklı faaliyet iken, güneyde Şebinkarahisar, Alucra ve Çamoluk ilçelerinde yoğun olarak tahıl tarımı, sebze tarımı, meyve tarımı ve hayvancılık yapıldığı görülmektedir.

Giresun’da hangi ırklar var?

Bölgede Oğuz boylarından Yazır, Döğer, Avşar, Karkın ve Halaç boyları yaşamakta; Akhun, Kuşan, Peçenek, Hazar, Hun ve Kıpçak Türklerinin yerleşim yerleri bulunmaktadır.

Giresunda hangi Türk boyu var?

M.Ö. 2000’li yıllardan itibaren Türk varlığının olduğu düşünülmektedir. M.Ö. 7. yüzyılda İskitlerin Karadeniz’e göç etmesiyle birlikte Oğuz unsurları da bu bölgeye yerleşmiştir. Bu bölgede Yazır, Döğer, Avşar, Karkın ve Halaç Oğuz boyları yaşamaktadır; Akhun, Kuşan, Peçenek, Hazar, Hun ve Kıpçak Türklerinin yerleşim yerleri bulunmaktadır.

Giresun hangi soydan gelir?

Trabzon’daki Giresun ve çevresi de Moğol nüfusuna aitti. Bu arada Oğuzların Üçok koluna ait kabilelerden biri olan Çepniler; Ordu, Giresun ve Trabzon illerinin sınırlarına yerleşmeye başladılar. Giresun’un Türkleştirilmesi Anadolu Selçuklu Beylikleri döneminde artarak devam etti.

Hangi boydan geldiğimi nasıl öğrenirim?

Nüfus ve Vatandaşlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü’ne bağlı Soykütük Bilgilendirme Servisi üzerinden e-Devlet üzerinden veya www.tr adresindeki “Hizmetler/E-Sorgulama” menülerinden erişim sağlanabilmektedir.

Giresun kökeni nedir?

Giresun, bir Milet kolonisi olarak kurulmuştur. Yunanca adı “Kerasus”tur. Yabani kiraz ağaçları nedeniyle adının “kiraz diyarı” olabileceği söylenmektedir. Giresun, 1397’de Türkmen hükümdarı Emiroğlu Süleyman Bey tarafından fethedilmiş ve Eski Türk İmparatorluğu’nda Vilayet-i Çepni adıyla anılan bir Türk yurdu olmuştur.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Gaziantep Yeni Escort